Yhdessä kalaan

MS Nottbeckin – kalastusretki

Ainakin yksi kippareistamme on innokas kalamies. Hän tuntee kuhan ja lohen liikkeet Näsijärvellä. Säiden ja vesien viiletessä hänen kalastusintonsa kohoaa. Kuhamies -kippari ”KUHIS” ei liikoja höpötä laivalla: antaa ohjeet toiselle ruorimies -kipparille mihin ajaa, millä vauhdilla jne.

Kanssakalastajiaan – varsinkin lajiin tutustuvia aloittelijoita Kuhis ystävällisesti opastaa. Konkareille hän ei liikoja neuvojaan tyrkytä – kokemuksia vaihtaa mielellään. Tarvittaessa kertoo ja näyttää, miten perkaa kalansa – saattaa hiukan kehuskella pakastimensa sisällöllä – suhtaudu varauksella!

Kalastusretki, TampereKuhamiehen mielestä Nottbeckin kalareissut ovat puitteiltaan erinomaiset. Laivan kansi on avoin ja kaidetta riittää sivuilla ja takana – vapatelineitä ja kalastajia mahtuu enemmänkin. Alus pystyy ajamaan tarvittavan hitaasti – juurikin uisteluvauhtia.

Välillä on mukava pistäytyä lämpimissä sisätiloissa kahvilla ym. – virvokkeitakin löytyy kohtuuhintaan. Omat oluet ja muutkin eväät ovat tervetulleita retkelle. Ja mikä voi olla joidenkin mielestä hieno asia – mukaan mahtuu melkoisesti seuralaisia ja muuten vaan matkaan lähteviä.

Pyörä- ja laivamatka, TampereVarmaan kannelle ainakin kymmenen kalastajaa mahtuu mukavasti ja parikymmentä sivusta seuraajaa/kannustajaa. Alus on näppärä ja toimiva – reksiteröity 60:lle matkustajalle.

Varusteet – omat mukaan – me tarjoamme hyvät puitteet

Kuhamies on sitä mieltä, että: oma vapa, oma kalastuslupa ja omat varusteet mukaan. Lue tästä, kuka tarvii luvan Näsijärvellä.

MINI -kalastusretki – Siilinkari ympäri, kesto n. 2 tuntia

Sopiva henkilömäärä 10-30. Kuhamiehen mielestä 10 kalastajaa ja 20 seuramiestä tai – naista – ja alkaa olla mukavaa säpinää siimoissa. Kaffia, pullaa ym. kohtuuhintaan – omatkin eväät ja oluet tervetulleita. Aikatauluesimerkki (ke-pe): klo 17 tapaaminen satamassa: alustus, varusteiden ja lupien tarkastus, paikan valinta laivan kannelta. Lähtö klo 17.30 – vieheet veteen ja Siilinkari ympäri n. 5-6 km/t vauhdilla. Paluu satamaan – Kuhamies perkaa oman saaliskalansa malliksi. Noin klo 19 kiinnitymme Mustalahden Satamaan.

Aitolahti ristiin rastiin, kesto 4 tuntia

Ohjelma alkaa samaan tapaan kuin MINI -kalastusretki. Kuhamies KUHIS -kippari alustaa, tarkastaa varusteet, luvat  jne. Tälle matkalle onkin hyvä varata enemmän ruokaa ja juomaa.

Kenelle kalaretki sopii

Kalaretkihän sopii tällaisena toteutuksena vaikka yritysten tyhyohjelmaksi. Voisi olla aika hauska synttäri- tai polttarireissukin. Ehkä sopii myös jonkun seminaari tms. -päivän iltaohjelmaksi. Ja hyvä mahdollisuus myös omien kalastusvälineiden testaukseen.

Kuhamies tietää kyllä, ettei kaikilla ole vapaa, lupaa eikä varusteitakaan – kyllä hän ne tarvittaessa hankkii – kohtuuhinnalla lainaksi. Ja onhan laivamatka samalla hieno sightseeing -risteily lähivesille.

Kuhamiehen mielestä tuoretta kalaa on hyvä saada viikonlopun ruokapöytään. Aamullakin voidaan lähteä – kuitenkin hän suosii keskiviikko-perjantai iltoja/päiviä niin kauan kuin vedet sulina ja paatti vesillä.

Varaa paikka yleiseen lähtöön tai tiedustele tilausristeilyä

Opastus onnistuu myös englanniksi.