Avoimet toimet

Aluksillamme

Risteilemme toukokuusta syyskuulle ja osin lokakuullekin, mikäli kysyntää riittää. Laivoilla miehistönä on ainakin aluksen päällikkö ja kansimies.

Pääasiassa teemme tilausristeilyjä Mustalahden satamasta. Mielellämme teemme myös pidempiä risteilyjä ylävesille – Ruovedelle ja Virroille, kuitenkin kysyntää on pääsääntöisesti Tampere-Ylöjärvi-Teisko -akselilla. Varsinaista reittiliikennettä on vähemmän. Tampere – Ylöjärven Pimeesalmi – Teiskon Maisansalo -reitillä ajaneet olemme jonkin verran  säännöllistä liikennettä. Nämä kohteet ovat suosittuja pyöräilijöiden ja ruokaristeilijöiden keskuudessa. Laivaan otamme kerralla 25 polkupyörää. Alukset rekisteröity 60:lle matkustajalle.

Aluksen päälliköltä vaaditaan vähintään kuljettajankirja ja kansimieheltä kansimiehen koulutus.  Alustemme päälliköillä on useimmiten Kotimaanliikenteen laivurinkirja. Työstä maksettava korvaus noudattaa Kotimaan matkustajalaivaliikenteen työehtosopimusta. Kesäharjoittelijoiden palkkauksessa seuraamme mm. huvipuistojen  palkkataulukoita.

harjoittelijoita

Kuljettajan- ja laivurinkirjaa varten käydyn koulutuksen lisäksi tarvitaan alusharjoittelua – ns. praktiikkaa. Aluksemme tarjoavat kokonsa ja navigaatiolaitteidensa puolesta hyvät harjoittelumahdollisuudet kerryttää tärkeitä meripäiviä. Jonkin verran pystymme ottamaan harjoittelijoita risteilyille. Käytännössä useamman kerran olleet henkilöt voivat perehdyttyään alukseen toimia kansimiehen tehtävissä. Ja voihan siinä samalla syttyä kiinnostus laivayrittäjäksi ryhtymisestä. Oikein ympärivuotiseksi työksi sisävesilaivayrittäjän ammatista ei ole, mutta jos on jokin muu toiminta talvikausille, niin mikä sen mukavampaa on kun nauttia koko purjehduskausi Näsijärven upeista maisemista iloisessa seurassa. Työ viimeistään opettaa huolto-, kansi- ja konepuolen töiden lisäksi puu-, metalli-, putki-, sähkö- ja elektroniikkatöitä.

sukupolvenvaihdos

Laivamiehet ovat usein varttuneita entisiä nuoria. Ala kyllä kaipaa uusi yrittäjiä. Järvimatkailun näkymät ovat varsin suotuisat ja Suomen vetovoima on hyvä. Pirkanmaalla on asukaspotentiaalia ja vetovoimaa. Mitä jos olisit parin vuoden päästä kippari-yrittäjä!

avoimet toimet 2023

Kesäapulaiset on valittu – entiset jatkavat, mikä on hyvä merkki. Kesäseteli hiukan helpottaa ja rohkaisee palkkaamaan myös 15-17 -vuotiaita. Kippari-, ja kansimiestuurajia tarvitaan silloin tällöin ja silloin laivan pitää  olla tuttu entuudestaan.