PIENET JUHLAT

Kipparin pitkä ohjeistus pienen juhlan järjestäjälle

MS Nottbeck on erinomainen juhlatila Tampereella ja missä vaan Näsijärvellä. Järjestä pienet perhejuhlat, kuten häät, syntymäpäivät, valmistujaiset ja muistotilaisuudet – mukaan lukien tuhkan sirottelun. Myös yritysten, yhdistysten kokoukset onnistuvat risteilyn merkeissä.

Ruokailu – omat juomat ja ruuat

Istumatilaisuus järjestyy 30 hengelle pöytien ääreen.  Käytettävissä viisi neljän hengen pöytää (5×4=20) ja yksi iso 10 hengen pöytä. Lisäksi taittotuoleja. Kannella on tilaa 50 hengelle. Omat tarjottavat – omat juomat ja ruuat ovat tervetulleita. Toki isäntäväki pääsee helpommalla käyttämällä kumppaniverkostomme palveluita. Yhteistyökumppaniemme kautta salonkiin on mahdollista saada palveluja kuten catering, liinat, astiat ja musiikkiesityksiä.

Tekniikka

Nottbeck -salissa on ilmalämpöpumppu viilentämiseen, jääkaappi, tilaa cateringin kuljetuslaatikoille ja baaritiskin takana keittiö/työtila tarjoilijalle. Ruoka on hyvä tuoda valmiina lämpöastioissa. Pienitehoisen (300W) lämpölevyn käyttö mahdollista laivasähköllä. Kevyt äänetoisto ja mikrofoni ovat käytössä. Äänentoisto kuuluu tarvittaessa myös kannella tuulen niin salliessa. Kokouksiin on mahdollista saada iso näyttö eli widescreen. Käynti vessaan tapahtuu kannelta. Tila ei ole esteetön, sillä portaikot ja käytävät ovat melko kapeita. Alus on valmistunut vuonna 1986 Savonlinnan telakalta ja uusittu tekniikaltaan ja moottoriltaan 2012 telakoinnin yhteydessä.

Miehistö

Miehistöä on matkassa vähintään kaksi – kippari ja kansimies tai – lady. He auttavat mielellään, kun laivan tehtävät antavat myöten. Lähtö on pääsääntöisesti Mustalahden satamasta Tampereelta. Myös muut satamat ja laiturit Näsijärvellä ovat mahdollisia lähtöpaikkoja. Siirtyminen Tampereelta Kuruun kestää neljä tuntia ja Ruovedelle kuusi tuntia.

Tilaisuus on mahdollista järjestää kaikkina viikonpäivinä purjehduskaudella. Kesäsunnuntaisin on heinä-elokuussa reittiliikennettä Tampereelta Ylöjärven kautta Teiskoon, jolloin tämä alus ei ole käytössä.

Laiva ja risteily on erinomainen ratkaisu myös cocktail- tai kahvitilaisuuteen. Kahvitilaisuuden järjestäminen onnistuu laivan oman henkilökunnan voimin, sillä yhteistyökumppaneilta noudetaan leivonnaiset ja sämpylät uunituoreina.

Edullinen juhlatila

Tilaisuuden järjestäminen laivalla on edullinen vaihtoehto. Tähän päätyy, kun vertaa risteilyn ja laivan hintaa miehistöineen eri juhlatalojen päivävuokriin. Usein mantereella vuokrattavissa juhlatiloissa ei ole henkilöstöä ja siivouskin jää tilan varaajalle. Näsijärven vaihtuvissa maisemissa vietät taatusti unohtumattomat juhlat. Tämä pätee säällä kuin säällä. Monessa juhlatalossa on piha tai terassi käytössä. Laivalla pihana on lähes aluksen mittainen aurinkokansi, missä onkin mukava jatkaa juhlintaa.

Pitopalvelu

Cateringkumppaneilla on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja itsepalvelusta ”tarjoilija mukaan” palveluihin. Kaikki toimijat eivät tarjoa kesälauantaisin kiireistä johtuen. Tässä kipparin näkemyksiä eri vaihtoehdoista. Kaikki tarjoomat ovat hyviä:

ITSEPALVELU

 • Oman tilauksen tekeminen kumppanimme nettisivuilla/puhelimitse
  • nouto valmistuskeittiöltä ja tuonti laivalle itsepalveluna on edullisin. Mukaan saa myös kertakäyttöastiat ja -aterimet.
  • Edullisimmillaan n. 10€/hlö (esim. kiusaus/ min. 10 annosta) Tämä tarkoittaa, että lämpöastiat ym. tulee palauttaa pitopalveluun, ellei toisin sovita.

TUONTI LAIVALLE + ITSEPALVELU

 • Oman tilauksen tekeminen kumppanimme nettisivuilla/puhelimitse
  • Pitopalveluyritys toimittaa laivalle ruokatilauksen ja kertakäyttöastiat. Asiakakkalle jää juotavien tuominen ja kattaminen. Juomavettä satamasta löytyy ja miehistö opastaa kattamisesssa, kylmätilojen täyttämisessä ym.
  • Hinta 22€/hlö:sta (min 15 annosta) ylöspäin ja kuljetukset laivalle alkaen 40€

TUONTI LAIVALLE + KATTAUS + (TARJOILIJA)

 • Oman tilauksen tekeminen kumppanimme nettisivuilla/puhelimitse
  • Pitopalveluyritys toimittaa laivalle ruokatilauksen, tarjoilu- ja ruokailuastiat, aterimet ja viinilasit. Kattavat valmiiksi. Hiukan itsepalvelua ellei tarjoilija matkassa.
  • Hinta 40€/hlöstä ylöspäin, kuljetukset sisältyvät. Gourmet.
 • Lisämaksusta tarjoilija mukaan, minimiveloitus neljä tuntia

Valmiit kokonaisuudet (paketit)

Tilaisuuden järjestäjälle saattaa helpoin – joskus edullisinkin – ratkaisu olla risteily rannalla sijaitsevaan ravintolaan buffetlounaalle tai – illalliselle. Meno ja paluumatkalle tuodaan omat naposteltavat ja juotavat (myös alkoholi). Ravintolassa herkutellaan pari tuntia mukavissa pöydissä ja matkoilla nautitaan luonnosta ja vapaammasta seurustelusta ja liikkumisesta laivalla. Hinnoittelu on per henkilö ja minimiosallitujamäärä käy ilmi paketin yksityiskohtaisemmista tiedoista (yleensä 20). Katso tästä suosittu Saaristoristeily ja – brunssi.

Hinnoittelu, varaaminen

Tiedustelut sivulta löytyy lomake, jossa kysellään olennaisia seikkoja, kuten päivämäärä, henkilömäärä, ajatukset tarjoilujen suhteen ym. Hinnoittelu perustuu tarvittavien tuntien määrään. Ruokailujuhlissa kolme tuntia on käytännössä lyhin aika – neljä tuntia on sopiva, eikä tule kiireen tuntua. Viestiosassa on myös mahdollista kertoa, millainen budjetti on käytössä. Kipparilta saa nopeasti vastauksen. Alustava varauskin on mahdollista tehdä joksikin aikaa ilman ennakkomaksua. On myös mahdollista pyytää tarjousta koko päivän risteilystä, tai kuljetuksesta esimerkiksi loma-asunnolle, rantaravintolaan, juhlataloon tms. Voi tehdä niinkin, että varaa ensin alustavasti laivan ja sen jälkeen selvittää, mikä on sopivin pitopalvelu. Kipparillekin on hyvä ilmoittaa ruuan toimittaja, niin voivat täsmentää yksityiskohtia, varsinkin, jos kyseessä on uusi ruuan toimittaja. Peruutusehdot löytyvät täältä.

Pysäköinti, lastenvaunut, rollaattori

Juhlavieraiden autojen pysäköinnin osalta ohjaamme Tampereen kaupungin pysäkäintipaikat kartalla ja Särkänniemen lähiparkki ohjeisiin. Mustanlahden Satama-alueella on ainoastaan kahden tunnin pysäköinti mahdollista kiekkopaikoilla.

Lastenvanut ja rollaattorit on mahdollista ottaa kattamattomalle ulkokannelle, mikäli ei ole mahdollista jättää esimerkisi autoon. Salongin käytävä tulee jättää vapaaksi turvallisuussyistä. Liikuntarahoitteiset henkilöt on mahdollista tuoda aluksen viereen, avustaa salonkiin ja sen jälkeen käydä parkkeeraamassa auto sallitulle paikalle.

Juhlatila laineilla. MS Nottbeck, Tampere. Omat tarjottavat OK.

Päivitetty 14.1.2024, Kippari